Friday, September 7, 2007

: : Aku, Dia, Teman dan Cherating Edisi Merdeadka : :

Ermm...nih lah saat2 yang di nantikan aku..bertemu dengan kalian semua..kalian yg sentiasa berada dalam hati aku dan poket aku selama nih....Nurul, Wiah, Yath, Mimi, Adik n Yati....Lebih kurang 4 tahun aku rasa x jumpe Yati..dan lebih kurang 2 tahun aku x jumpe Nurul...adik...Mimi..sejak aku balik Jay bee keje kat sini...Apa yg kami plan melalui phone dan email berjalan lancar...Pada mulanya ada Ezir, Wan Jambu, Abby, dan Sal tapi last minute di0rg semua x jadik pasai cuti di0rg di reject 0leh b0s2 keparat d0rg...erm...x pe lahh..janji tetap janji..mmg kene pegi pasai dah semua dah bayar duit chalet dan barbeque kat wiah...aku punye hal lagik lah kelakar...nih semua dek penangan kes India nak serang Melayu kat Taman Cendana...Sejauh mana kebenaran cerita tuh aku pun x pasti...nak kata tak percaya 100% cuak gakk..nak kata percaya 100% mcm ada yg x l0giknye dr khabar2 angin yg aku deng0r tuh...mama aku lagik beshh..mcm2 benda yg menakutkan dia d0k dengar budak2 praktikal kat 0pis dia bercerita pasal benda nih..then terbawak2 lah kat umah mama aku tuh..mulalah dia cuak..dan2 masa tuh dia call aku kat opis cakap suh aku kensel kan percutian aku nih ke cherating..masa tuh tinggal lagik seminggu jek kita nak merdeka dan lagik seminggu jek aku akan ke kuantan...

ermm...melalak gak aku masa tuh pas letak pho
ne...heheh..aku kan cengeng skit..hehe... Pastuh aku p0n bg tahu Wiah cakap pasal problem nih semua...aku cakap aku dah malas nak pujuk mama aku ke apa..aku diyam jekk...aku style mmg mcm nih..suke diyamkan diri kalau ada prob...lg satu maleh nak bertekak ngan orang tua..nnt aku terscreaming lebih dah berdosa plak kann..naya jekk..so better aku diyam jek lah..tunang aku dah serabut tanya aku jadik pergi ke tak..pasai dia pun tgh banyak giler keje dengan kapal nak loadout lahh masa date yg kitorg nak g tuh...last2 masa esoknye 29hb tuh aku msg mama aku gakk..nak cakap depan2 eden tak berani..hehe..aku cakap elok2 mintak kebenaran bg aku pegi cherating...plan mulanya aku nak gerak petang 30hb pas lik keje tuh...tp sebab kes rusuhan india ngan melayu nih aku nekad jek ajak tunang aku gerak tengahari..terpaksa halfday hari tuh..lantak ahh..nak tenangkan hati mama aku nye pasai..dia takut kalau aku gerak petang dah lewat sangat nnt apa2 hal jadikk susaahh... Dahlah aku tipuw budak2 lain semua cakap aku memang betui x jadik g kuantan...diorg mcm bengang giler2 jekk aku x jadik g..heheh...yg tahu wiah sorg jekk....hehehe...

So..aku sampai kuantan masa umah wiah masa tuh dalam kul 9 malam sbb gerak dr jay bee lalu mersing dalam kul 4 petang...lalu mersing paham2 jek lahh nak kene bew
are skit..kang x pasai2 muncul aje bapak gajah lah..vavik hutan lahh.....sampai umah wiah..mandi..rehat japp...dan makan..wiah masak..s0dap beb..udang masak lemak...ikan susu masak sambal (pelik betoi nama ikan ko nih wiah,tak rasa susu langs0ng..haha), sama ayam kicap khas utk aku...(siak jekk terasa gua mcm budak kecik plak)....lepas bedal aku ngan tung aku pon tolong lah wiah prepared bahan2 utk barbeque...kami tumbuk2 bahan2 semuaa...pastuh tunang aku kuar jumpe Uda..Then masa aku tgh dok gaul2 bahan2 tuh..aku terdengar suaran p0mpuan giler mana ntah maki2 aku kat luar grill umah wiah dalam kul 11..haha...si yath ngamok pasal nampak aku kat dapur...dia mati2 caya yg aku x jadik trn kuantan...biler dia dah terlepas masuk jekk dalam umah wiahh..yarghh..kedushh...dushh...aku terima penangan dari si bibir..makian..caciann..kene pukul lain citer...hahah...hamik korang kene tipuw ngan aku...sayang gak korg kat aku ehh...hehe Pas dah tolong wiah ala kadar..hehehe..aku p0n naik atas borak2 ngan yati..pastuh ngant0k...aku p0n tid0w lah...bangun dalam kul 9 aku rasa diorg cakap takyah mandi..pasai sek02 mandi kan bapak lah lambat..haha..dengan muke yg serabai tak serabai mana lah kan..kitorg pon gerak dalam 3 kete jek menuju ke cherating untuk check in...on the way perjalanan..singgah jap kat area Balok g bekfes....then baru lah sampai kat cherating...kitorg check in kat Kampung Inn..Demmit..agak kecewa skit pasai chalet tak bape behh...ta'per lahh..kitorg nekad nak tido sehari jekk then nak sewa tempat lain plak..hehe...petang tuh jenjalan kat pantai..teng0k dugung2 betina nih mandi laut dr jauh...hahha...pastuh malam dalam kul 8 kitorg dah siap2 utk barbeque...syok gakk pasai barbeque depan chalet...sedaaapp siakk...seryus shit...aku ingat biasa2 jekk rasa..phuh walawehh...superbb ahh wiahh resepi lu..!! aku yg x suke ikan, sotong,ngan udang malam tuh aku bedal gakk...enj0y ahh...Cuma ada satu hal jek yg mendukacitakan aku dan bebudak lain...Aku bg tahu dalam penulisan nih bukan nak kite bermasam muka teman2...tp sekadar meluahkan apa yg tersirat dan tersurat..at least we not hypocrit right..?? Malamnye pas habih barbeque kita dah janji nak tukar2 hadiah dan bagik present kann...ermm...si yath yg bibir seksi dan kacukan nigeria nih bleh lak plak ajak kawan2 surf dia datang barbeque tuh....bukan apa yath..x kisah kalau ko nak ajak diorg tuh..tp ko kene lah mintak permission budak2 lain boleh ke takk...sbb nih majlis sama2 kann...takkan kitorg nak bagik2 hadiah depan kawan2 surf ko tuh...segan plus malu beb...terasa mcm zaman2 sk0lah tadika plakk..hehhe...tp kawan ko yg ramb0t afro tuh hensemm ahh..heheh...So..malam tuh kami semua x jadik buat apa yg dirancang...x pe lahh..benda dah jadik..aku x salahkan budak2 surf tuh..tetamu datang kita kena lah sambut dgn baik walaup0n x kenai...slamat tunang aku kenai gak dgn budak2 tuh...at least ada teman borak masa tuh..nak harapkan kami....kami dahlah pemalu.....mintak mahap sesangat kalau mijan dan kengkawan dia terasa kit0rg tak lepak ngan diorg malam tuh...yerlah segan x kenai...kitorg p0n buat ahh hal memasing..baring2 bodo dalam bilik..hehe...yath ko jgn kecik ati tau aku cakap mcm nih...nih apa yg tersirat di hati kami semua pada malam tuh...ko tak yah mintak mahap tau sbb kit0rg x lah amik port sangat benda2 kecik mcm nih...cuma next time kalau leh tanak jadik camnih lagik..sebab yg pegi hati lain2..yerlah rambut sama hitam kan..hati masing2 belum tentu sama dengan apa yg kita fikirkan...jgn wisau yath kitorg tader hal okeyy....:)

Esoknya Sabtu 1hb Sept 2007 hari kit0r
g ke tempat bersejarah kit0rg waktu bajar dulu kat kuantan..kit0rg round kuantan habih2 sabtu tuh...mula tuh window shopping kat Megamall Kuantan..erm...still gak mcm duluu gilerr ramai bebudak halus..mcm2 gaya dan rupa..naik s0gan p0n ada aku..masa nak blah dr megamall tuh aku p0n naik pelik cemana yati nih boleh hilang dr pandangan kitorg..naik jenuh kami call,x angkat2..ermm apap0n dia sahaja yg mempunyai alasan tersendiri..wa no c0mment ahh beb....dia p0n mcm moody jekk kann....Then kit0rg plan tr0s ke Planet Curry pasai nak makan mee curry diyer yg femes gilerr masa zaman2 kit0rg bajar dulu..yup still sama rasa mcm dulu...beshhh...s0dapp beb...dah kenyang giler sambil buat lawak2 bangang, kit0rg p0n decided lepas planet curry ,kitorg semua jenjalan kat Pasar Malam Kuantan..pasar malam nih rare ahh pada aku pasai time bajar dulu kalau takdok duit slalu beli makanan kat sini...yer ahh ayamm..mee..murtabak semua harga RM1.00 beb..beshh betui...Menunggu si Mimi sh0pping kat Pasar Malam..aku dgn babat dah bolej muntah kucing dalam kete..hahaha...apap0n..kitorg x kisah lah mimi...tak marah p0nk..!! Then pas Pasar Malam kit0rg nak lepak TC plak...(Teluk Cempedak) ...saja nak amik angin laut malam2....lagip0n dah janji ngan Max dan Sham nak jumpe di0rg kat TC..demmit rinddu gilerr aku kat mamat dua org nih...di0rg nih best buddy aku masa aku bajar kat kuantan dulu..ermm...x sabar nak tgk muke du0rg nih...dekat 3 tah0n lebey gak x jumpe2 di0rg...masa sampai TC kit0rg cadang nak g minum2 air sambil lepak2 saja...huh bayangkan kit0rg dgn confident nye order lah air sorg satu cam biasa lah kalau korg order kat tempat2 lain...makcik yg amik order tuh b0leh selamba badak s0und kit0rg...."makcik tak amik order air sahaja..kalau dah order air kena 0rder makan skali" whut the fuckkkk dlm hati kit0rg...mana punye planet makcik nih dalam ati aku..dushh..tunang aku start hangin ngan makcik nih...tunang aku cakap kitorg mmg x nak makan, nak minum jek..makcik dr planet plut0 nih bilang x boleh kene order makan gak dgn muke yg kerek tahap cipan puaka....then tunang aku cakap..cancell ajek lah...wahh makcik tuh dengan muke slumber ayam pun cakap..."bereeeehhhhh..cancell....."demmm....aku dan lain2 cam tersentak jap..hehe..malu po0n ada pasai org2 lain dok tgk kat table kit0rg...pastuh makcik tuh dtg lagik..dia bleh plak sound suh kit0rg blah dr meja dier pasal nnt cust0mer lain tadapat duduk..phuhhh kami terasa seperti ingin bertukar menjadik p0wer rangers masa tuh yg akan bertindak menyerang makcik itu bile2 masa shaja..erm...maleh ahh kan nak bergasak ngan warga emas...heheh..kami p0n blah dgn muke yg blurr gilerr..aku nak bg ucapan skit kat makcik yg dtg dr Planet Pluto tuh....Tak maju lah kedai mu pasal mu d0k t0lak pelanggan ngan rezeki mu...menatang ber0k mu..!! kedai mamak Banu tempat aku p0n bagik jek kalau aku order air...cheit..!!!

Then pas blah dengan muke yg hangin memasing..kami p0n n0 ch0ice...lepak lah kat Mac'd...sambil2 minum air tuh aku tunggu gak mamat dua ekor nih si Sham n Max...dalam kul 10 lebey diorg p0n sampai...ser0nok rasa dapat teng0k muke mamat dua org n
ih..rindu sungguh aku kat diorg berdua nih...dah tembam dah shamm!!! pipi dah bulat..maklumlah orang dah ada anak...anak dia s0mei gilerr....tp bap0knye punrawk giler babas...hehe...pastikan anak mu ramb0t m0hawk nnt mcm mu dulu2...hehe..pas dah borak2..bergambo skit...kami pun berangkat ke cherating dr kuantan...ada acara di cherating malam tuh...kami dah janji nak tukar2 present mengikut nama yg dah di undi...eheh...so..sampai chalet kami pon mulakanlah dengan pertukaran hadiah memasing...dan kami semua dapat sourveniour malam tuh sorg satu...botol yg ch0mei dan kreatif dr wiah..behh..behh..aku dah lah suke kumpul botol2 yg menarik...sr0nok sangat...mcm2 jadik malam tuh..yath di ganggu seksual oleh Nurul..heheh...mamp0s siak mimi x sengaja ternampakk tut ko yath..by the way ko jgn lah wisau..tak memberikan apa2 effect mahupun keghairahan kat mimi..mimi cakap tader perasaan ternampak ko nye tut tuh..hahah....kene marah ngan jiran sebelah lagik pasal mem0kak malam2 buta...hehe...x mem0kak mmg x sah kami nih....sedenyee malam nih malam terakhir kami di cherating..!! Time to sleepppp.....zzZZZzzzZZZzzzZZZ....

Esoknya kami bersiap awal jugak pasal kami nak breakfast bersama2 buat kali tera
khir..pas nih dah susah nak berkumpul lagik mcm nih kan..:( Sesudah check out..kami terus bergerak menuju ke Pantai Balok...Menikmati makanan berdekatan ngan pantai..nak kan feel makan kat pantai nye pasai..hehe...pas makan kami semua menuju ke Teluk cempedak,lepak2 japp...then dalam kul 12 kami berpisah...sedey sangat masa tuh tuhan jek yg tahu..lagik x leh handle bile tgk nurul start nangis..adushh...aku nangis dalam hati semahu2 nya masa tuh..sbb aku rasa banyak benda aku nak kongsi ngan Nurul masa tuh x kesampaian..mungkin ada jurang antara kami skang...ermmm..apap0n aku bersyukur dapat jumpe semua...Aku gerak ke Jay Bee masa tuh...Nurul,Jai,Yati ke Shah Alam dan Yath,Adik n Mimi terus Kuala Lumpur...Wiah still duduk di Kuantan memberikan kami info2 terkini..hehehe..Selamat tinggal Kuantan...Terlalu banyak suke dan duka aku lalui di sini...di sini aku kenal erti kesusahan dan erti persahabatan..di mana lawan..di mana kawann...jutaan trima kasih pada my punkrawk mate Sham dan Max..aku sayang kalian berdua sampai mati..Buat teman2 Nurul, Wiah,Yath, Adik,Mimi,Yati n Jai...seronok dapat berjumpe kalian dan bersama2 kalian..nama kalian sentiasa tersemat di hati ini...nama korg sentiasa dalam poket suar aku...Ampun maaf dr aku dan Babat jika ada kesilapan atau terlepas kata..kami mintak mahap...Doakan yg terbaik utk aku dan Babat...aku nak kawin wooiii tahun depann...doakan akuwooii....!!! hehe.....L0ve U all...Muahhhhxxxxx Enjoy our Pic...:)

7 comments:

honey said...

Erm...aku nak comment ah ni...ishhhh..x sabor2 si pidah ni.
besh..sgt baca blog ko, lagik2 pasal mok cik bereh yang banggang tu, huhuhu, sampai x sempat nak minum jeli ice kan!aku pun enjoy gak dapat jumpa korang especially yati lah kan..coz nearly 6 years x jumpa dia..erm...aku baru balik dari penang..dan aku dah riki2 tempat...aku cadangkan kita kumpul duit dari skrang...skit2...so tahun depan @ tahun lagi satu kita ke penang yer kawan2..setuju tak..suka sangat aku bg cadangan..kan..hehehe..

nurul said...

menarik gak idea honey said..saper honey said tu yerk...hehehe..best ler dpt jumper kengkawan...huhuhu...nak lepak ngn ko..tapi nak buat cmner..tak kesampaian..huhuhu..harap2 lain kali kita dapt lepak samer2 kan..

artfieda said...

wallawey..!! superb idea ko wiahh..!! wa f0ll0w jek beb..!!0ngk0snya nggak apa2 sih..k0k gue bisa aja kumpul dr skarang...janji pulangannye asyikkk...
Mimi lagik gila sih..k0k di ajak in kita ke Bali...enak aja dia ngobrol begitu...dia fikir kok gampang mahu ke sana...hehe....:)
Penang..!!!!! Tunggguuu..!!! Kamik Datanggg..!!!

peah a.k.a peah said...

perghh..baca cite n tengok gambar... jeles aku... beshnya... wah..wah..wahh...yatt.. makin seksi vash power ye ko...ditambah dengan bibirmu yang seksi bangaett itu...nurul still the same... cun, ayu, rock n roll... pergh... tengok perut adik.. terasa nak ngandung lagi...(jangan lupa bagitau bila dah bersalin nanti..) erm.. mimi... mana makin ayu n BERISI... apsal..keep slim kan ada.... wiah ... tak nampak anak ko... owh.. perasan single ye...
Actually, bagus aktiviti (pergh macam ayat kamus BM je) macam ni...
at least korang keep in touch... nak harapkan memember kat PG..(jangan harap la.. memasing2 dgn commitment memasing... macam la bakal PM...hehhe termasuk la aku ni..) pandai cakap orang.. erm.. lain kali nak join boleh....

p/s : mana gambo terkini sham n max... mai secawan.....

love : peah

artfieda said...

w0it peahh..!! Aku rasa k0 nih dah rab0n ayam lah pas beranak..kan pic yg last tuh pic aku,yath adik sama Max and Sham..uiskk...aku tamp0 mu nnt!! hehehkkk..tuh lah pic terbaru Sham yg sudah bergelar bapak punrawk!! hehehe

honey said...

huhuhu.......peah oiiiiii
dah jadik mama ko yer...aku ni mmg x der anak so senang bergerak...
erm buat cik nurul coming soon mrs. Jai.. honey tu saya lah siti zaiwiah binti mohamad latopi..huhuhu...kenal tak??? hehe
pidah btol ke nak g penang.wah2x buat cik mimi....den x der duit banyak nak ke bali...nak kna buat passport lagik..

kaykiyoko said...

hua hua hua...nak jugak...x kira....nak gak g bali....hu hu hu....weh...kalau aku jadik blaja bulan 11 ni....aku x dek duit dah....hu hu hu.....buat peah....satu jek yang aku boleh cakap....kurus itu trend....chubby itu exotic......hua hua hua.....