Sunday, November 15, 2009

: : it's time to change and move on : :

07-11-2009 yg lepas laki aku br organized gig kt Embrace Hall,Tampoi JB. jujur aku katakan semua band yg beraksi mantap dan best giler. mcm biasa kalo laki aku organized,aku dah sah-sah kene jadik akak tiket. aduhai,bukan bingit jual tiket, tp bingit sbb x dpt tgk band-band beraksi. lg plak aku dah agak lama tak pegi gig, stuff2 still layan dan mencarik through intenet shj wat masa nih.
so biler laki aku ckp nak sambung Enrage Matinee chapter 02,aku kembali smangat membantu. mcm biasa, buat tag,tiket tolong spread smua.


kalo cakap dr segi crowd ramai ke tak, jawapan aku TIDAK. sebab yg masuk cuma 29 org shj yg bayar dengan tiket brharga RM13. harge kt flyer RM15 tp kami turunkan pd RM13 sbb ada dua band cancel lastmenet.so agak melampau kalo kami masih menten dgn rege RM15 tuh. happening? yg nih aku aku mampu cakap happening giler support dr crowd2 yg ada plus crew n band mate yg ada. masing2 support each other. aku review skit yek pasal band2 yg braksi, hehehe, lama dah tak wat zine, so review jap kt dlm nih kekeke.

gig agak lewat start dalam pukul 5 kalo x silap aku, biasalah nak tunggu band dtg lg,nak sound check lg. band prtama yg prformed masa tuh Dewata band dr bpahat,johor,influence Burgerkill,Slayer, ermm aku rasa kompem aku takleh masuk masa dengo dorg prformed,mgkin sound2 mcm nih dah takleh masuk lg tune telinga aku. dulu aku minat giler sound2 mcm burgerkill,skang tidak lg heeee :) apapon nk bg tau, awat muka2 line up dewata nih market2 belaka,hensem2 woooooo...hahahahah (sempat usha jap masa tuh haha,gatai nooo)

Band kedua beraksi Building Of Heartbreaker Pyramid dr KL tp line up ada campur2 dr somban,x tau nak describe cemane band nih main,tabik spring,giler mantap,sound2 effect,technical aduhai...rasa bangga dgn kewujudan band nih dlm scene local kita,tringt kt akta angkasa,kalo sound check hamik..lama..tp biler prformed,trdiam,best giler,apapon mmg best giler,usop oh usop,ermmm...heeee

then,Gaban 7 dr Kulai Johor,dorg cakap dorg main style post hadko,vocal dier mak ai, tak padan dgn badan kecik,sore mmg mantap,zam janggut cakap anak2 didik dak2 damokis kalo x silap aku,erm no wonder lah kan.kecik2 smua line up nih,pd aku satu permulaan yg baik utk band2 baru mcm nih,kira oklah walopon masih baru lg,maybe pas nih dah smakin mantap kan,sapa tau.

Pas Gaban 7,aku x ingt turn sapa,aku hentam saja lah eh,aku rasa Escape, oldschool band dr Puchung,most of line up nih masih student lg,trbaek yg mampu aku katakan,lg plak telinga aku mmg tgh jiwa oldschool skang,so mmg layan abis,ada melo2 skit mcm KOTM,mmg best,sound ok dan vocal pon mantap.crowd pon bleh tahan happening masa band nih main :)

then, Dahlia band yg aku tunggu2,maklumlah lama giler tak tgk dorg beraksi,agak senyap seketika band nih,tup2 main last week ya ampun masih mcm dulu dan tidak keterlaluan jika aku cakap smakin mantap,vocal uda mmg aku respect giler,dulu biasa prformed brsama zamie,gandingan yg mantap,so aku assume dua2 mmg best,skali dengo uda sorg yg cover,mak ai,cam x caye jek,masuk abis ngan lagu2 dorg prformed,mcm biasa,stiap kali gig dahlia sure akan cover lagu dead blue sky sama purusam...x lupe lagu One Voice dr 5ocial 1ntegration..aku hanye mampu sing along secara sopan dr jarak yg jauh..hahah...huh...trbaek giler...eh zamie,1st time tgk ko main bass,trbaek la lu org!! crowd masa nih mmg menggile,seryes :)

sapa lg eh,yg aku ingt inflict last..hehe..ok,review Realize sama Bare Knuckle dulu,realize masih mcm dulu power2...Bare Knuckle 1st time tgk dorg prformed,dua2 mmg mantap,vocal pon mantap giler,oh ya,dua2 nih band dr spore,budak2 nih smua mmg peramah dan happening giler,dorg heppy giler prformed gig nih even crowd x ramai tp dorg cakap dorg enjoy,thanks zamin dan herman yg lawak gilos...lu mmg trbaek!!

last band,sapa lg kalo bkn legend band -olschool heroes hehe Inflict dr Kota Tinggi Johor,time nih mmg btol2 happening,crowd inflict mmg menggiler,mana taknye, lagu Firestorm beb!! apalagik..berebut2 dan aksi merampas mikrofon kt tangan halim NET, ermm laki aku pon sama dua kali lima,awal2 dah pasang strategi dgn win nak rampas mic dr halim. trbaek inflict! mmg mantap giler, walopon masa tuh jam dah nak hampir 11 malam,dorg tetap brtenaga trmasuk smua crowd,crew,organizer. aku je tak,lenguh kaki mak nih diri kt blakang. hehe

abis jek gig,mcm biasa aktiviti mengira kerugian..hahaha...duit yg dpt org bayr gig cuma 3rat lebih shj,sedangkan nak bayar sewa tempat dah makan dekat 8rat,x pe,nih lah risiko organizer,jgn merungut / mngamuk,kita buat gig bukan nak kaya,tp kita wat gig sbb nak enjoy dan naikkan smula scene kt JB yg dah smakin tenggelam. so jujur aku katakan aku dan organizer sgt heppy walopon kami gunakan duit kami yg sgt banyak utk bayar smua band yg datang,itu mmg kami dah niat sama2 yg kami akan bayar smua band pada hari tuh even gig tuh tak ramai org lgsung, rugi bukan satu alasan,so alhamdulilah kami dpt bayar smua band dan kami sgt2 puas hati dgn gig yg lepas.

sampaikan ada band dr KL yg bg tau dorg tapenah dpt byk cam tuh,rezeki anda. kami sgt2 appreciated penat lelah korg dtg satu band dr jauh. Tol,minyak,penat korg smua takkan kami buat bodo kan? so u guys dah beri kami kepuasan dan kami hargai dgn penat lelah korg.

lepas anto geng2 spore kt hentian teksi,kami tros bergerak ke ZZ,mahmodiah. mcm biasa lah laki aku nak melantak mee rebus tulang. sambil makan dan lepak2 brsama line up dahlia,kami borak2,gelak-gelak cam biasa. then masing2 nak balik dah nak pukul 1 pg kalo x silap aku. masa tuh gak boy inflict dan ajie j8000 dtg,oleh sbb ZZ punye owner dah jeling2 maut kt kitorg,kitorg pon gerak ah carik port lain. boy cadang lepak kt mapley depan kerrys. hamik ko,lepak kt situ sampai pukul 6 pagi, tgk2 langit dah cerah. senget mata. hahaha. mana tak ngantok,berbual hadko,berbual pasal scene dulu dan scene skang. mmg best.

kitorg share sama2 opinion pasal scene skang nih, aku suka dengar pndapat dorg yg aku rasa kita perlu ke depan bukan ke belakng lagik. DIY mmg tetap DIY,cuma jgn amik kesempatan pada band2 yg dtg tuh. setuju sgt2 dgn apa yg boy cakap,kita kene pk band tuh ada sen ke tak, sanggup dtg jauh2 kt gig kita tuh, kadang2 ada band yg jauh dorg nak sgt2 main kt gig kita,tp biler tader sen dorg tak dpt nak dtg,aku rasa x salah sbg organizer kita dahulukan dulu duit bg kt dorg,so sama2 have fun apa. dan dalam hal2 mcm nih aku takkan tunjuk jari tengah pada band2 yg mntak bayaran sbb dorg ada hak utk mntak.

tp jgn lah mntak smpai beribu2,tokey balak pon boleh melingkup,masa gig lepas nih pon ada band2 yg tanak bayaran,dorg cakap dorg main suka2,dorg tak kisah pasal bayaran,yes u're right dude,but korg should take this payment lah kalo organizer tuh yg mmg sndiri nak bg,no worries,kitorg takkan ckp blakang yg korg nih demand or whut. u have ur own right :) aku gak x lah salahkan kalo ada organizer yg x nak byr lgsung pada band2 yg dtg,itu urusan antara organizer ngan band lah kan,atas budi bicara korg cemana lah kan,lain org lain cara. btol tak? kalo band x kisah oklah,tp kalo band tuh kisah?? mana korg nak tau kan? so,think twice :)

apapon benda2 cam nih lain org lain pendapat,btol tak? so im not facist lah utk paksa korg ikut 100% cara aku nih, as long as korg respect each other,itu dah cukup,aku respect cara korg, korg respect cara aku even tak sependapat, right? bukan tau kondem org sana sini mcm ko dah bagus sgt je.ada otak bleh pk apa.korg spread speech sana sini suh unity lah,respect lah,tp at the same time backstab member sndiri,lepak sama2 satu meja,tp kutuk blakang...whut the tut...cakap byk taknak lah,pd aku senang jek,korg hipokrit d'sebalik lirik2 lagu yg korg buat tuh, u know who u're right? okeh,full stop.


43 comments:

mimi momo kodomo lion said...

huhuhu...tringat plak aku kat zaman cahtting kat irc JBHC dolu2 tu...tetibe plak aku semak2 kat situ kan.....ngehehe.....tahniah...

Anonymous said...

order ambien ambien cr contraindications - signs of ambien withdrawal

Anonymous said...

buy xanax 2mg xanax overdose for dogs - xanax overdose like

Anonymous said...

buy ativan ativan withdrawal success stories - apo-lorazepam tab 1mg

Anonymous said...

xanax online how does xanax xr 2mg work - drug get off xanax

Anonymous said...

buy zolpidem zolpidem 10mg dosierung - buy ambien online usa

Anonymous said...

ativan pharmacy what is lorazepam 1 mg used for - buy ativan online uk

Anonymous said...

buy valium diazepam cheap diazepam for sale in usa - generic name of diazepam

Anonymous said...

buy diazepam buy xanax diazepam - diazepam serious side effects

Anonymous said...

diazepam 5mg diazepam no prescription usa - uses diazepam tablets

Anonymous said...

order ativan 1mg lorazepam much xanax - ativan withdrawal elderly

Anonymous said...

order valium buy valium canada - buy roche valium line

Anonymous said...

xanax without a perscription can you overdose xanax - xanax get high off

Anonymous said...

ativan mg ativan side effects dosage - uses for ativan in children

Anonymous said...

diazepam 10 mg diazepam buy canada - diazepam valium for vertigo

Anonymous said...

diazepam 10 mg diazepam for sale no prescription - diazepam drug monograph

Anonymous said...

ativan price lorazepam 1 mg anxiety - ativan side effects copd

Anonymous said...

alprazolam drug buy xanax us pharmacy - generic xanax no prescription

Anonymous said...

diazepam overdose drug interaction diazepam prilosec - diazepam 5mg and flying

Anonymous said...

diazepam 10 mg diazepam dosage for dogs anxiety - buy cheap diazepam india

Anonymous said...

ativan medication ativan overdose how many - ativan 0.05mg

Anonymous said...

lorazepam online ativan withdrawal neonates - ativan dosage 1 mg

Anonymous said...

buy ambien online ambien side effects if you stay awake - ambien positive drug test

Anonymous said...

buy ambien online ambien cr works great - ambien what the pill looks like

Anonymous said...

soma for sale buy steroids somatropin - carisoprodol dosage 700

Anonymous said...

order ambien online no prescription ambien dosage guide - ambien dosage white pill

Anonymous said...

no prescription:valium valium online ireland - image of valium pill

Anonymous said...

buy xanax valium online florida valium high does feel like - valium 2mg side effects

Anonymous said...

buy ambien online ambience mall gurgaon pubs - ambien drug stories

Anonymous said...

ambien 5 ambien 10mg cut half - who makes generic ambien cr

Anonymous said...

buy valium in uk anxiety medicine valium - order valium online forum

Anonymous said...

Blogger: : : art itu design, design itu art : : - Post a Comment lorazepam without rx - cheap lorazepam http://www.ativanonlineoffer.com/#cheap-lorazepam

Anonymous said...

Hello, isotretinoin without prescription - buy cheap accutane http://www.wheretobuymedsonline.com/accutane/

Anonymous said...

advitleva propecia online pharmacy - propecia cost http://www.bestpricefinasteride.com/

Anonymous said...

Board Certification In Pain Medicine topamax cost - buy topiramate no prescription http://www.topamaxbetterprice.com/

Anonymous said...

dalsCleax valium no prescription - valium without prescription http://www.diazepamgenericonline.com/#valium-without-prescription

Anonymous said...

Physics In Nuclear Medicine buy alprazolam online - cheap xanax http://www.commercialinterior.net/, [url=http://www.commercialinterior.net/]buy alprazolam [/url]

Anonymous said...

tby buy lasix online - generic lasix http://www.lasixforsaleonline.net/#generic-lasix , [url=http://www.lasixforsaleonline.net/#order-furosemide-online-no-prescription ]order furosemide online no prescription [/url]

Anonymous said...

ny, Assignments Online - http://www.onlinewritinghelp101.com/#assignments-online, [url=http://www.onlinewritinghelp101.com/#help-with-assignment]Assignments Online[/url]

Anonymous said...

4, atomoxetine online pharmacy - strattera without prescription http://www.stratterabenefits.net/#strattera-sale, [url=http://www.stratterabenefits.net/#buy-strattera]buy strattera[/url]

Anonymous said...

3, [url=http://www.maxaltonlinehelp.net/] Discount Rizatriptan [/url] - Cheap Maxalt - maxalt cost http://www.maxaltonlinehelp.net/.

Anonymous said...

2, Buy Cymbalta - Buy Cymbalta - duloxetine price http://www.cymbaltarxonline.net/.

Anonymous said...

11, [url=http://www.costofklonopin.com/]Order Klonopin[/url] - Klonopin Medication - klonopin pills http://www.costofklonopin.com/ .