Tuesday, June 17, 2008

:: hOi-hOi pelik itu mmg hObi sayep

ahad lepas sayep dan tung pegi ke dataran..tatahu nak pegi mana waktu tghari2..cuaca panas..
asyik beli air jek dr td..
kebetulan kt dataran tuh ada jualan amal utk kanak-kanak spastik. so kitorg decided jenjalan kt situ sambil menderma. tak rugi btol pegi masa tuh sbb kebetulan aku jumpe botol yg santek yg dilukih oleh seorg kanak2 kerdil yg spastik..somei budak tuh..

"RM2 jek kak,pagi td saya jual RM5.dah petang nih saya jual RM2 sahaja" lembut jek sore dier sapa aku.

wahhh..mcm tau-tau jek aku suke giler kumpul botol2 yg menarik.. so aku pon tros beli..yg berkenan masa tuh cuma satu shj. aku menempelkan pic itu di sini agar korg leh tgk jenis2 botol yg aku suke..kt opis atas table aku banyak botol2 yg santek aku susun..
kalo org lalu mesti cakap "botol kicap kt umah saya banyak.tanak ke"
cheit...setakat botol kicap umah mak aku pon banyak lah woiii!!!

aku suke botol yg ada design2 menarik dan creative..mmg aku jatuh chenta..aku start kumpul masa aku bajar kt kontan dulu..ada dua kotak penuh botol Esprit kt umah aku yg brmacam2 design..heheh :) tak sabau nak ada umah sndiri nanti..aku nak buat rak utk susun botol-botol itu
nanti..yahOO!!

5 comments:

nazriahmad said...

dr hg simpan botol2 xdak pekdah tu, baik hg start kumpul koleksi bahan bacaan ilmiah yg mungkin akan brguna kt hg n bakal suami serta belajar mendalami agama....yg semestiny kurang kn...

artfieda said...

nazridurjana,
sadaaaaaaaaaaaap yu

RienaxFaizal said...

wah.. botol2 tu mmg cantik.. aku suke tp aku tak suke simpan buat collection... mmg dorang kreatif buat botol ada corak2.. especially yg die buh pasir kalerful..

tp apakan daya ku.. aku bukan suke buat collection.. hehe

artfieda said...

xrienax,
heeeeee..a'ahh mmg chun kan semua botol2 yg ada design2 tuh..aku mmg addicted giler lah riena..takleh nampak tau..mesti nak beli...kt umah aku dah ada dua kotak yg penuh ngan botol2 yg santek2 tuh..aku kumpul dedulu..kalo ko tasuke simpan x pe..tp kalo jumpe yg santek2..ko post kt aku tau..hehe

HoneyWiah said...

Bila tengok si mamak nyer comment
terasa2 cam beliau dah bertukar menjadi seorang ustaz...alhamdulilah, syukur..=)

x per pidah...next gathering kita aku akan bg korang smua botol yang cantik2 lagik chummel..=P