Sunday, May 17, 2009

: : sehari seblom sakit, Slamat Hari IBU yek : :

09 May 2009 - Sabtu -

waktu nih aku masih tersenyum.

sihat dan riang bersama babat.

mana tak riang nye, tarikh nih lah aku brtungkus lumus sorg-sorg kt dapur utk membuat cake coklat moist kukus. aku buat cake nih sempena HARI IBU. aku nak hadiahkan utk mama aku dan mak mertua aku.

masa nih aku seronok sorang2 buat keje. babat tader. p keje kawen. so aku lagi senang dan cepat utk aku buat keje2 nih smua sorg diri. tapi waktu dier balik umah,sempatlah jugak dier tolong aku tampal-tampal badam kt cekelat. bulih harap gak lah laki aku yg comei nih. hehehe

Selamat Hari Ibu utk smua ibu2 di dunia ini, trutama skali utk mama aku yg slama ini membesarkan aku dgn penuh kasih sayang, juga utk mak mertua aku yang baru 6 bulan aku menumpng kasih bersama.

tidak ketinggalan buat rakan-rakan blogger yg sudah bergelar ibu dan bakal bergelar ibu, selamat menghadapi hari-hari bahagia sbg seorg ibu, bykkan bersabar biler dah menjadik ibu nih, apapon aku heppy dgn kehidupan kalian bersama hero-dan heroin nakal masing-masing.

yargh, sedikit tatapan foto buat anda smua, lihatlah hasil air tangan aku yg tak seberapa, tak pandai nak deco-deco kt cake lagik. nih jek yg mampu buat. tapi rasanye mmg moist giler2... sedap giler..seryes...kalo nak resepi bleh text kt number picit aku :)

sampai adik aku mati-mati ingt aku beli cake nih kt luar...hahahaha... pada penggemar cekelat aku rasa ini lah taste anda, mmg ceklat moist 100%.

gembira dan ilang penat melihat mama dan mak tersenyum lebar sewaktu aku mghulurkan kotak cake pd dorg. suke sangat dorg. mak cakap sedap sangat. mama plak tak prcaya masa tuh aku buat. tp kalo tgk keselekehan decoration cake tuh, baru dier caye kot itu hasil tangan aku.

hahahaha

esoknya ahad, sewaktu korg menyambut hari ibu, waktu nihlah aku sakit seminggu sampai skang. apapon, doakan aku ye kawan-kawan :)
nih cake pertama yg siap, yg nih saja2 makan utk aku dan babat,cuma topping syrup coklat shj

Nih Cake kedua utk mak mertua yg baru di topping dgn cekelat

Selepas siap topping cekelatnye, babat tolong aku menampal badam2 yg garing di keliling cake,hasil tangan lelaki woii kekekeh
tadaaaa....nih lah cake kedua yg siap utk mak mertua ku...jgn gelak, serabai kan.
Nih kek ke 3, last cake, utk mama aku yg baru siap ditopping ceklat atasnye

Seperti sblomnye,selepas siap topping cekelatnye, babat tolong aku menampal badam2 yg garing di keliling cake,hasil tangan lelaki woii kekekeh

tadaaaa....nih lah cake ketiga last cake yg siap utk mama aku...waktu nih bahan nak tulih atas cake dah abis,aku adun skek jek,so nak cover tak dpt tulih,babat tabur badam, bersepah sungguh. hihihihih :)cake yg siap, di masukkan ke dalam kotak yg sungguh murah :)

9 comments:

yathroxy said...

wwaahhh..best2..pandai sungguh ko membuat kek yer...inilah menantu, anak & isteri yg baik..;)

hhurmmm..hopefully ko sembuh dr sakit ko tu...yer ah dat time kte ada kat jb x dpt jmpa ko sbb ko sakit..doakan ko cepat sembuh insyaallah..

RienaxFaizal said...

adusss meleleh air liur aku tgk kek ko.. hehehe.. weh bg la resepi buat kek tu.. aku nk testing buat kek tu kat dapur umah aku plak.. hehehe... dah duk umah sendiri ni time ni la nk bersilat kat dapur.. hahaha

yatt & yell said...

menarik..sdap2..mmg sdap nih!..

lahai..smoga cpt sembuh k..

artfieda said...

yath bib,

insyaAllah dpt jadik menantu,anak dan isteri yg baik, still in process :) erm tuh lah,tensen pon ada gak dgn sakit aku nih,ntahlah
:(

artfieda said...

xrienax,
yup riena,mmg sedap giler..moist sgt2..beza skit lah dgn yg baked punye cake..kukus nih tak perlu risau dgn hangus..lagi lama kukus lagi lembut kek tuh..nnt aku bukak entry utk resipi nih okay khas utk ko...jgn x buek plak..senang jek..pakai cawan jek sukatan dier..tuh yg mudah.. :)

yattyell,

sodappppp....yummylicous okay..kekeh.. tuh lah yatt..doakan aku...

eija said...

emm...sedap nampak kek ko..
dh nak leleh air liur tengok
bak resipi sikit aku punnak try la..


tapi aku harap ko cepat sembuh yer...

MIK'YAL said...

wah wah anda mmg hebat la di dapur..sy kagum lalu terlopong membaca ini belog.bertuah incik babat ;p

HoneyWiah said...

nak makan gak skit kek ni..cam besh jer ni...favourite tu kek coklat

pidah nanti aku buat lawatan ke PG nak makan kek ni ehh..heheheh

artfieda said...

eija,

mudah2an,thanks, nnt aku bukak entry utk resipi nih ok :) slamat mncube..mmg yummmylicious :) hehe

Tasha,

uisskk...jgn terlopong dan melopong..saya new beginner and new commer di dalam dapur, so u pon can do it ok :) kekekekeh

wiah,

bleh jek..nk dtg umah bg tau awal2 ok..nnt aku buat..siap2 tros makan..lg terkedu kalo makan fresh2heheh..nyumm