Wednesday, December 9, 2009

: : dr jemapoh ke macheste : :

last week spt yg dijanjikan sabtu pagi2 tuh aku dan babat dah bersiap2 nak ke Bangi. dalam pukul 7.40pg kitorg dh sampai Setia Tropika tunggu Win a.k.a blackmafia sekeluarga. tunggu punya tunggu smpai kitorg dah selamat kedarah roti canai kt mamak,tgk2 jam dah pukul 9 okeh. bayangkan lah bapak lah lama kitorg tunggu si win nih. babat dah buat muka ketat dan nak hampir menjadik ijau. aku suh dier sabau. aku kewl kan hati dier, aku cakap biasalah org ada anak, nak siap-siapkan anak lagik,mesti lah kelam kabut. tp dlm hati aku aku trdetik jugok, dh hampir berpeluh ketiak mak nih tunggu si win..hahaha

pukul 9.30 baru lah kelibat kete dorg muncul,dorg say sorry sbb lmbat. dorg ckp bgn lmbat sbb tido kul 5 pagi, maklumlah kete baru kuar workshop kul 2 pg, mana taknye pegi tukau kolemsip (tukau gear atas beb) tu lah padahnye, sudahnye kete lmbat giler siap. tunggu dorg makan jap,baru lah kitorg gerak ke bangi dlm kul 10 lah lebey kuwang.

masa kt highway babat nih bleh berembat plak sbb dak-dak lain dok msg bg tau ajak konvoi skali jalan beramai-ramai. bayangkanlah kitorg nih dah lah dr JB,dorg tuh smua dr bangi,kl,dah tentulah dorg cepat sampai. apalagik,laki aku nih dah kemaruk nak jumpe budak2 tuh,berembat lah bawak. sedar-sedar kelibat win dah tadok kt blakang. biler call rupanye dier cakap x brani nak bwk laju sbb ada mcm minyak licking dlm kete dier,mgkin sbb tukar dr gear bawah ke atas,tak tau lah apa prob nye.

smpai kt tol nilai dalam kul 12.30, aku tgk rmbongan perantin prmpuan satu bas tunggu kitorg,bapaklah malu woiii...rasa mcm bersalah plak kan. hahaha...apalagik pura-pura tak bersalah lah konvoi dr blakang. kekekeke...

dr tol nilai ke bangi tuh taklah jauh..ada lah dlm 20 menet kalo x silap aku. tup-tup dh smpai umah perantin lelaki, humak ai apsal kecik giler umah ko muiz?? giler bab besaq, dh agak dh ayah dier nih 'sumone'. tabik utk muiz sbb dier sgt2 lah low profile. smpai2 mcm biasa,kedarah time,aku tgk mcm ramai mak datin jek makan kiri kanan aku. lantak p lah,aku lenjan je bedal janji kenyang. sesi bergambo biasa2 jek beramai2 ptg tuh.

then masing2 berpecah sbb kepenatan, so nasib kitorg baek sbb pak tam n mak tam bagik kunci umah dier kt kitorg suh kitorg lepaks2 umah dier smntara dier nak pegi umah mertua kt puchung. lepak2 minum kt area umah pak tam pastuh baru lepak umah pak tam smbil layan drama ntahapa2 je lah kan. malam dalam kul 8 lebih baru masing2 siap gerak ke Ampang,brkumpul kt Petronas tesco Ampang tuh,rupanye ada gathering budak2 K-Style, humak ai kete-kete kelisa dorg yg dh slamat convert ke gino,isk tak tau nak described cemana,mmg lawo giler bab,trpegun dan kaget melihatnye. hehehe. dah pueh tgk2 kete, kitorg lepak makan kt area2 ampang point. aku mmg lapar tahap cipan masa tuh. smpai2 kt tmpat makan tuh,dorg nih sibuk sambung table dekat 6-7 meja,nasib baek x smua yg lepak malam tuh,kalo tak aku tak tau bape panjang lg nak sambung.

bedal punye bedal,borak punye borak,tgk jam dah nak dekat kul 3 pagi,aku cepat2 ajak babat blah,sebab kitorg ada plan nak melantak lagi kt area umah pak tam, restoran Bondi, smua makanan2 indonesia. terasa spt di bandung yu. hehe
nasib kitorg baek,sampai2 dekat kul 3 lebih tuh,restora
n nih tak tutup lg. mmg rezeki kami. tetibe aku rasa mcm x larat nak makan sbb mata dh ngantuk sgt. so babat order bebek bakar, aku order roti keju dgn teh botol.

selama nih aku slalu tgk jek teh botol sosro nih dlm tv indonesia,tapenah dpt minum,kali nih bleh minum smpai lebam. rasanye?? ermm rasanye aku takkan minum lg kot pas nih. hahaha.. sebabnye aku rasa teh dier mcm campur ngan perfume dowh. hahaha tp aku pelik laki aku bleh suka giler teh botol nih, ermm masing2 punye taste kan. oklah janji dpt gak rasa. bebek bakar? fuhhh sgt2 trbaek dr ladang. biler ingt itik rasa geli geleman, tp biler rasa bebek bakarnye, ya ampun,kok sedap bangat nihhhh...giler lembut..manis...isk...seryes ah sedap giler beb. roti keju dan pisang keju plak....fuhhhhhh yummylicious giler....dgn keju parutnye yg selambak,caramel cream,choc rice,fuhhh tak trkata.... hahahaahah, masa nih aku sempat suh babat beli 2 teh botol sosro utk bwk balik JB,bkn utk minum,mcm biasalah kitorg brdua nih kaki kumpul botol2 yg pelik.hehe

balik tido trbongkang umah pak tam smpai kul 2 ptg. ya ampun, mcm jb tuh satu jam je kan,kemain lepak x ingt. bangun mandi siap2 nak balik ke jb,smentara tunggu win yg dtg dr subang. pojan msg pak tam masa tuh ajak kami lunch sama2 ngan dier. dier balik keje kul 3 dr KLIA. pojan nih keje nye kaji cuaca kt lapangan kapal trbang KLIA tuh. patot lah kete dier werld hehe. dlm kul 3 pojan smpai kami tros gerak ke Cempaka nak layan nasi kandaq dulu. not bad. bleh lah. tgh lapar,bedal jek. win dah msg2 bg tau dah nak smpai tol nilai, dier satu famili dah x sabar nak layan pisang keju,aku lah sakan bakar2 dier kt hp hahah.

kitorg tros gerak ke Restoran Bondi lg skali, pe lagik nak layan pisang keju ah,tp sayang skali,pisangnya nggak ada bak kata pelayan restoran tuh. so pisang tader,layanlah roti keju, brtambah2 pinggan famili win order. mana taknye asal bini dier order jek,lesap. asal order je lesap. kene kebas ngan anak2 dier. so apa2 pon mmg trbaek dan sedap giler. kompem kitorg repeat lagik kt sini. brgerak balik ke jb dalm pukul 7 lebey. benti minum lg kt R&R,bape kali benti ntah,smpai2 umah dalam kul 12 jugak. esok paginye aku dgn selamba malas nak g keje,lgpon opis aku dah tadok org dah. hehe.. laki aku,kejut punye kejut ngada2 tanak bangun. dier tgk aku x keje,dier pon cakap tanak keje. siot btol. tuh yg aku malas ponteng2 nih. laki aku cepat sgt trpengaruh. hahaha

pada member2 KCDN smua,trimaseh sgt layan kitorg
makan,lepak,bg tumpang tido smua,mntak mahap kalo ada apa2 salah silap,lain kali kitorg buat lagik haha..lu org mmg best sanggup layan kitorg smpai 5 pagi. haha...jumpe di Cherating Januari 2010 nnt :)