Wednesday, December 23, 2009

: : fuh,terangkat : :

apa yg terangkat? bukan kain aku trangkat okeh,tapi petang karang aku kene masak ikan pekasam goreng lembab-lembab,potong bawang banyak2,potong cili padi,cili idup skit,gorng skali pastuh makan ngan nasi panas. fuhhh,trbaek bebeh walopon aku tapenah buat hahaha

nih smua prmintaan laki aku malam td masa dinner brsama di umah. masa dier tgh makan,dier cakap sedapnye kalo makan ikan pekasam,pastuh aku tringt dalam esbok ada ikan pekasam yg mak mertua bg pada aku bulan2 lepas. apalagik,tros dier mengarahkan aku bahan-bahan yg kene aku beli ari nih. aku layankan je lah sbb dah mnjadik tanggungjawab aku kan. smalam pon dah petang baru aku masak sbb malas nak keluar,dier bergasak main PS2. smalam simple giler aku masak,sambal tumis ikan bilis letak kentang sama telur pecah masak sup letak suhun dan tauhu kering tuh. yg pasti mcm biasa licin,sronok dpt laki kaki bedal nih,aku masak apa smua dier bedal tp agak cewet gak dier nih sebab simple cemanapon kene lah sedap dan bleh masuk tekak dier. so alhamdulilah setakat nih tak penah menghampakan dier lagik.smua dier sauk dlm tekak dier...hehehehe

jap lagik,aku nak ke kedai beli cili padi dan cili idup,aku pon dah trbayangkan ikan pekasam tuh makan dgn nasi putih panas2...aku siap offer dier nak masak lauk lain ke tak,dier dgn lagaknya cakap tak payah,dier nak makan ikan pekasam tuh je dgn nasi putih panas. nasib lah labu,janji kenyang.